Egyéb

Hogyan válassz ülőgarnitúrát és kanapét?

Hogyan válassz ülőgarnitúrát és kanapét?

Segítünk néhány szaktanáccsal, hogy a legjobb bútort vihesd haza. Nehéz jó minőségű kanapét vásárolni jó áron, ám annál könnyebb pofonokba beleszaladni, amik súlyos anyagi veszteséget és bosszúságot okoznak.

Ha ülőgarnitúrát akarsz venni, akkor három dolgot kell megvizsgálnod:a garnitúra keretét, milyen rajta ülni és mivel van “töltve”. A kiváló minőségű kanapé erős anyagokból készül,  megerősített csapolásokkal, hogy stabil legyen. Lehetőleg mellőzik a vékony falemezeket és a terhelést kevésbé bíró anyagokat.

A kanapé ülőfelületének minőségének tesztelésének legjobb módja ha ráülsz. Ülj le különböző helyeken, hogy teszteld az érzést, és győződj meg arról, hogy sehol nem érzed a ülés rugóit. Manapság legjobb, ha nincs is a bútorban rugó, hanem jó minőségű hideghab az ülőfelület. Nagyon fontos megvizsgálni a támlák stabilitását, kényelmét is, erre kevesen gondolnak. A párnák tartalma meghatározza a kanapé kényelmét is. Ha a kanapé vagy az alvó kanapé kivehető párnákkal rendelkezik, csomagolja ki őket a huzatból, a minőség ellenőrzéséhez.

A kanapé választásnál figyeljünk a méretre, mert megtévesztő is lehet. Ami jól néz ki a boltban, úgy tűnhet otthon mint egy elefánt a szobában, amikor hazahozzuk. Az is lehet, hogy túl kicsi ahhoz, hogy bármilyen jelentőséggel bírjon. Tehát mindig figyeljünk az arányokra! A díszpárnákkal kapcsolatban jegyezzük meg, hogy a páratlan számok mindig jobban mutatnak mint a párosak.”

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .